tisdag 8 juni 2010

Charlottes Simons fantasifulla keramik


Min vän Charlotte Simon har skapat keramik i tjugo år. Det är sedan två år tillbaka hon har tagit upp keramiken på allvar igen efter en period där barnen fått uppta hennes fokus. Nu sedan barnen blivit lite större finns det återigen mer tid över till keramiken. Charlotte har nyligen byggt en ateljé i sitt gamla garage och denna stod klar strax efter jul. En liten dröm som gått i uppfyllelse. Och kanske, kanske med tiden, även hålla öppet för allmänheten någon dag i veckan.

Efter gymnasiet gick Charlotte två-årig estetisk linje på Mullsjö Folkhögskola och studierna fortsatte på Phillips University, Enid Oklahoma i USA, för att studera keramik och grafisk design i tre år. Idag jobbar Charlotte heltid som designer på ett etikettföretag med att designa koncept för mode- och konfektionsbranschen.

Med sin fantasifulla keramik har Charlotte Simon medverkat i ett flertal utställningar, bland annat på Vävkompaniet i Borås och Ulricehamns museum.

Allt på bilderna ovan är Charlotte mamma till, både keramik och akvareller.

Och själv är jag så glad att varje morgon starta min dag med en av hennes rosaprickiga muggar med kaffe och ett kokt ägg i en randig äggkopp.

Så det så!

3 kommentarer:

 1. Hon är så duktig, man blir glad av hennes härliga alster.
  Keramik-bakelsen var ju supersöt!

  SvaraRadera
 2. Man blir absolut glad av att se hennes färgglada saker.

  SvaraRadera
 3. Vad duktig hon är! Bakelsen är oerhört läcker man fâr lust att smaka pâ den!

  SvaraRadera