måndag 25 november 2013

Charlottes keramik har julöppet

Snart är det äntligen dags. Det börjar bli en välkommen tradition. Jag kan faktiskt inte hålla räkningen på hur många år det som Charlotte har öppnat upp sin keramikverkstad just till 1a advent. Och det är lika mysigt varje gång - och välbesökt!
Här finns mängder med julklappstips, glögg och julstämning!


Charlotte har jobbat på flitigt sedan semestern, med att planera, dreja, skröjbränna, glasera och allt vad det nu heter. Och inte nog med det. I år har döttrarna också bakat bl. a goda saffransskorpor, som kommer vara till försäljning. Och att de är goda, det vet jag. För jag har nämligen fått provsmaka!
BVBV
Bland nyheterna i år, har jag spanat in de här fina vita muggarna med Charlottes egna tryck i blått. Mina tankar går direkt tillbaks till Prangervej, Fredericia i Danmark, i min mormors kök, som alltid hade typskt danskt porslin i blått och vitt. Visst påminner det om det?
BVBV
Jag hade ju turen att få komma till Charlottes ateljé och hjälpa till lite med stylingen inför öppnandet och det var ju förstås jättemysigt, för man hinner prata, skratta och babbla en massa samtidigt. En riktig myskväll!

Här är för övrigt fler favoriter, dessa underbara kavlade fat i ny färg för i år. En underbar grön högblank nyans. Jag säger "dubbelgilla" på den!
I bakgrunden ser man ytterligare en nyhet i samma serie, gratängfat med handtag. Jättesnygga!
BVBV

Charlottes Keramik

Kvibergsgatan 2 (Byttorp) Borås

Julöppet:
Ons den 27 nov - tors 28 nov kl. 17-19. 
Fre den 29 nov kl. 16 - 19
Lör den 30 nov kl. 11 - 14

Vill du skriva ut och ta med en vägbeskrivning, är det bara att klicka på bilden nedan!

Hoppas vi ses!