torsdag 12 april 2012

Lila goding

På min förra utställning i butiken Hemma hos oss, i Sandared, hade jag bl a med denna tavla. Den är målad med vanlig akryl och en väldigt flytande akryl med extremt mycket pigment. I en av färgerna finns också inslag av skimrande pärlemor. It´s me, myself and I. Is that a problem? Så heter den.

När jag målade använde jag mig av handflatorna till bakgrunden. Ansiktet är målat med en pipett som hörde till de små flaskorna med den flytande akrylen. Jag fick liksom "sprutta" ut färgen och chansa lite. Ibland rann det. Och det är ju det jag gillar, när man tvingas se på att det inte blir som man tänkt sig. Det blir okontrollerat, spontant och måleriet liksom "sköter sig själv". Men visst, ibland blir jag ju förbannad, när man inte får den där, just precis den där magkänslan när jag håller på. Och det är ju också bara något man känner i maggropen och som inte går att påverka.

Ibland kan jag hålla på till leda och ändra fram och tillbaka så att jag är vansinnig. Men så plötsligt så gör man bara något, som bara får allt att stämma och att jag känner "nu är den min".

Oj, vilken utläggning om känsla det blev.

Trevlig torsdagkväll!