lördag 21 januari 2012

En riktig rövarkula

Tog en titt i garaget. Har inte fixat till där sedan utställningen, ett smärre bombnedslag. Började röja lite oorganiserat här och lite där ... Vad grejor jag har! Och ändå är det massor jag behöver köpa.
Åh, jag blir helt matt av alla prylar, bubbelplast, pappersremsor, akvareller, urrivna magasinsblad, sprayburkar. Men man kan inte städa för mycket en lördag kväll. Det får vara lagom dos av det idag. Dags att sjunka ner i soffan helt enkelt.

Trevlig lördagkväll!





torsdag 19 januari 2012

Looking over my shoulder

Ovan, en av de 29 tavlorna som var med på min senaste utställning. Looking over my shoulder, målad i akryl, akvarell och tusch.

Veckan går mot sitt slut och jag har hunnit med att prata om 2 nya utställningar under kommande år. Inget är spikat till fullo, men lite tankar finns. Spännande och kul!
Jag har också påbörjat att ta fram ny grafisk profil tillsammans med en duktig tjej som startar upp ett företag inom personlig coaching. Henne tror jag stenhårt på.

Blev glad i veckan när jag läste om Stefan Nilssons trendspan inom inredning på årets Heimtexmässa i Frankfurt. Så här sammanfattar han trenderna:

• Orange
• Färgstarkt
• Randigt
• Sobert
• Vått i vått
• Annat …

Framför allt är det orange och vått i vått jag blir riktigt glad för. Orange är ju en av mina favoritfärger och vått i vått ... ja det är ju hela akvarellgrejen liksom :)

Vått i vått behöver faktiskt inte vara så trist som vårt väder är just för årstiden, tro mig!






torsdag 12 januari 2012

Den som spar hon har

I gömmorna finns den. Bilden som jag lagt undan till mig själv.
Inför senaste utställning, lät jag denna stanna hemma helt enkelt. Bara för att den ville jag helt säkert behålla. Just nu ialla fall. Jag ska snart lämna in den för inramning och den ska få en vit högblank krussidullram. Så är det! Det ska bli riktigt kul att lämna in den.
Den är målad i akvarell, akryl och tusch.

Och tulpanerna ska få en vas. Så där kan de ju inte ligga! Men det var ju så fina färger i hop. Ser ut som om damerna är vilse i tulpandjungeln ...

Trevlig torsdagkväll!


måndag 9 januari 2012

Rosa slantar som gör nytta

Inte för att det blir målat speciellt mycket i dagarna, men när jag tänker tillbaka på veckorna innan vernissage och får syn på denna bilden ... ja, då känner jag hur det sved i handflatorna av att bokstavligt talat vara i färgen kroppsligen. Jag tyckte ju att jag fick bättre känsla om jag gjorde så. Efter några dagar på det viset kunde jag inte fatta varför det sved så? Med viss ironi frågar jag mig, kan det ha med att göra att jag haft händerna helt ohämmat i akrylfärg i flera dagar? Möjligen? ... Liiite lätt uttorkande kanske ;)

Men snart är det dags att ta fram färgerna igen tycker jag.

Något som känns fantastiskt kul att ta emot efter utställningen, är diplomet vi fick när pengarna från lotteriet var insatta på Bröstcancerfonden. Där kan man läsa att lotteriet av min tavla drog in hela 2700:- i butiken Hemma hos oss. Det värmer gott i hjärtat.

Tack alla som bidrog!

Mer om hur den spännande dragningen gick till kan ni läsa här.
Nu ska diplomet ramas in och få hedersplatsen i mitt målarrum.

Trevlig kväll!


måndag 2 januari 2012

Just blow your mind away

Tänka nytt, nytänk, inte tänka alls, tänka för mycket. Lite mer hjärnsläpp kanske? Why not?

Just blow your mind, hängde på senaste utställningen. Och jag vet var hon hänger nu ...

Tack till alla som tittat in här under året som gått. Jag vill önska er ett gott 2012. Ta väl hand om era tankar och idéer.
Det kan vara början på något nytt :)

God fortsättning!