onsdag 30 juni 2010

Nu är jag redo


Nu är allt inpackat och tavlorna står uppradade längs väggarna i vardagsrummet. En skön känsla att det här är jag och det här står jag för. Det är mycket förberedelser och det allra sista på en av tavlorna, gjorde jag klart i kväll. Sista penseldraget innan vernissage.
Allt är klart.

Godnatt och dröm färgglada drömmar.

måndag 28 juni 2010

Vernissage 5 juli


Välkomna allihopa!
Nu är det snart dags för vernissage. Denna gång på Brämhults Vårdcentral den 5 juli.
Kan man inte komma på vernissagedagen kan man titta på tavlorna ända fram till och med 31 augusti.

Mina sista förberedelserna ska fixas i denna vecka och det är en del att stå i. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot att få hänga upp dem och få ett samlat intryck av mina bilder. Det känns på något sätt skönt att se alla på en gång uppe på väggarna och känna att de "pratar" med varandra.

Väl mött!
//Elisabeth

måndag 21 juni 2010

Så himla happy!

Idag är det på pricken två veckor kvar till vernissage. Och efter en heldag i garaget igår med målarpenslarna, så jag fick gjort en massa.
På förmiddagen idag var det därför dags att sticka in till Eva och Thomas på Wahlströms Konst. Äntligen är alla akvarellerna klara inför utställningen och de sista skulle lämnas in för inramning. Det är alltid en så härlig känsla när man åker in och lämnar bilderna där. Det är liksom dags, nu är de klara och jag kan inte göra mer. Inramningen vet jag blir alltid tipp topp. 
Och när de sedan ska hämtas, ja då är det julafton för mig!

Så idag har jag tillåtit mig att gå runt med en sån där nöjd känsla i hela kroppen. Otroligt härligt!
Nu ska korten lämnas in för tryck också och jag ska bara välja ut vilka motiv. Men då får nog min kära familj vara med och tycka och tänka.

Puss & kram!

onsdag 16 juni 2010

Kvällsmåleri på tyg


Tack för inspirerande tips! Vad glad jag blir! Vill ju testa allt!

Ikväll provade jag på tyg iallafall och det var kul. Fastän det kom lite svarta kluddar här och där i krussidullen så blev det fint ändå. Nu måste jag bara leta upp tunn bomullsväv, så kan jag ju prova på riktigt. 
Pappa lovade hjälpa mig med en spännram, jag får höra efter med honom hur det går tror jag.

Nu ska jag bara prova på att fixera tyget också, så att mönstret stannar kvar på tyget efter tvätt. Jag har fått så mycket tips och råd från min textilfamilj så det vore väl sjutton om jag inte kunde förvalta dem och få någonting gjort nu då!

Kram på er! Och tack ännu en gång för era tips!

Krussidull


Ett tag satt jag och målade sådana här krussidullmönster. Har gjort flera olika med prickar, streck och snirkliga krull. Man bara sitter och GÖR helt enkelt. Inga tankar, bara färg och form och precis den linjen eller färgen som faller en in. Utan att tänka.

Jag gillar mina krussidullmönster och skulle verkligen vilja använda dem till något på ett eller annat sätt, men jag vet inte riktigt hur. 

Förslag, någon?

tisdag 8 juni 2010

Charlottes Simons fantasifulla keramik


Min vän Charlotte Simon har skapat keramik i tjugo år. Det är sedan två år tillbaka hon har tagit upp keramiken på allvar igen efter en period där barnen fått uppta hennes fokus. Nu sedan barnen blivit lite större finns det återigen mer tid över till keramiken. Charlotte har nyligen byggt en ateljé i sitt gamla garage och denna stod klar strax efter jul. En liten dröm som gått i uppfyllelse. Och kanske, kanske med tiden, även hålla öppet för allmänheten någon dag i veckan.

Efter gymnasiet gick Charlotte två-årig estetisk linje på Mullsjö Folkhögskola och studierna fortsatte på Phillips University, Enid Oklahoma i USA, för att studera keramik och grafisk design i tre år. Idag jobbar Charlotte heltid som designer på ett etikettföretag med att designa koncept för mode- och konfektionsbranschen.

Med sin fantasifulla keramik har Charlotte Simon medverkat i ett flertal utställningar, bland annat på Vävkompaniet i Borås och Ulricehamns museum.

Allt på bilderna ovan är Charlotte mamma till, både keramik och akvareller.

Och själv är jag så glad att varje morgon starta min dag med en av hennes rosaprickiga muggar med kaffe och ett kokt ägg i en randig äggkopp.

Så det så!

lördag 5 juni 2010

Sommar, sommar, sommar























Vädret är helt underbart och solen skiner idag också. Och som alla har längtat och väntat. Man blir ju bara så himla glad av det vädret!
Idag kör jag ut markisen, kör på min låtlista, tar fram färgerna och dukarna. Det blir målning på altanen idag. Yes!

Ha en skön lördag!

fredag 4 juni 2010

Grattis Solbritt!

Idag har Solbritt namnsdag och jag kom att tänka på att jag målat en tavla, som jag hade med på min första utställning som just heter SOLBRITT. Kommer ihåg att Sandhults Konstklubb köpte den, så den hänger nog här i trakterna.
Och vad kan passa bättre än att heta Solbritt i detta fina väder.

SÅ GRATTIS PÅ ER ALLA SOLBRUTTOR!

tisdag 1 juni 2010

Inte bra på det här med matte

 
Den ekvationen där man får ihop allt som ska fixas, kan någon lära mig den? Just hinns inget med, mer än det man måste. Nämligen jobb, matlagning, en och annan handling och skjutsa till träningar. Måleriet har fått stå tillbaka den senaste tiden, men nu måste jag kasta mig in i det.  Det närmar sig utställningsdax och visserligen har jag en hel del klart och en del är på inramning och ska hämtas imorgon. Men det vardagliga tar mer tid känns det som. 
Men ibland, om jag nu ska berömma mig själv, är jag för jäkla bra på att hitta alla tänkbara stunder, för att måla. Ibland har jag t.o.m målat jämte spisen och rört i grytorna SAMTIDIGT som jag målat på diskbänken. Känns lite hysteriskt nu när jag tänker tillbaka på det, men så är det ibland ...

Nu har jag iallafall plockat fram dukar som ska målas och börjat ställa fram tavlor längs väggarna som ska plastas in för att forslas utsällningen så småningom. 
Ja, ikväll kanske jag kan gå och bara plocka i mina målargrejor, lägga på hög, sortera, skissa lite och bara få vara i det en stund.

Men imorgon är det kalas som gäller. Och det blir säkert något gott. För Charlotte som fyllt år, är superduktig på mat och bak. 
En titt i hennes nya ateljé blir det också, för att spana in hennes fina keramik. Alla prickiga muggar och skålar, söta små sniglar och grodor. Det finns så mycket man vill ha.
Det ska bli så mysigt!