tisdag 23 februari 2010

Ballerinor och bläckfiskar

















Flera barnmotiv. Här dansar ballerinan omkring i prickig klänning med sina allra finaste ballerinaskor eller man kanske säger balettskor i detta fallet. Tavlans mått är 30x30 cm och har en vit ram.


Bläckfisk med spetskrage och hjärtformade sugproppar på prickig bakgrund. Också denna med vit ram och måttet är 30x30 cm.

lördag 20 februari 2010

7 på rad

Barnmotiv målade med vänster hand, för lite mer lekfull känsla. "7 på rad", som denna heter, är en av flera "på rad" tavlor som liksom ramlat ut ur akvarellpennan tillsammans med akvarellfärgerna.
Den första av "på rad" tavlorna målade jag direkt efter ett föräldramöte med vår sons klass. Jag blev väl inspirerad av frökens berättelser och händelser i klassen och jag kunde bara konstatera att barn är ju så härliga och impulsiva, så det var bara tvunget avbildas.
På mitt sätt.

fredag 12 februari 2010

Struts AB har kört ner huvudet i baljan


Det är fredag och jag har tänkt att det ska bli rent och fint i huset. Inte kul, men härligt efteråt. Så det är bara för mig att köra ner huvudet i skurhinken, så att man blir klar någongång.

Men eftersom det är så himla tråkigt att städa, måste jag unna mig en liten, l i t e n paus. Det var då jag kom till att tänka på strutsen. Och det är ju jag!

Trevlig fredag önskar Struts AB!

tisdag 9 februari 2010

4 kvinnor

Tre olika akvareller, fyra unika kvinnor, miljarder flödande färger, två egensinniga händer, ett färgglatt sinne.

fredag 5 februari 2010

Ledig = Målardag = Lyx

Jag har tagit ledig idag fredag, bara så där helt plötsligt. För att måla. För att e n d a s t  måla. Så nu ska halvfärdiga bli helfärdiga och nya påbörjas. Det ligger målargrejor överallt i köket, men så får det lov att vara när man är själv hemma.
En dam är klar nu, hon har legat länge i min ofärdiga hög och bara väntat på att jag skulle ge henne lite tid.
Men nu så är hon klar!

Nu är det bara att måla på ...

tisdag 2 februari 2010

Inte bara snö

Det är inte alltid man ser det man ser. Tittar man riktigt noga, jag menar r i k t i g t noga då kan man få se både det ena och det andra. Inspiration kan komma plötsligt.
När dessa damer dök upp var jag på väg till jobbet, och vi tog sällskap på vägen dit. Särskilt den ena gjorde sig påmind flera gånger under dagen. Det gillar jag! Och nyligen en sen kväll, var det dags att måla henne. Så nu ska hon få ta plats i vårt hem, s t o r plats.