fredag 29 januari 2010

En skiss innan jag springer till jobbet

Vaknade i morse med en bild som jag bara var tvungen att få ner på skisspappret. Jag hann och det gick undan vill jag lova!
Så till helgen man kanske kan hinna med att måla den på riktigt akvarellpapper eller kanske på duk med akrylfärger ... Tror nog det ska bli lite prickar i bakgrunden också.

onsdag 27 januari 2010

Hänt i veckan

Ett kaos av senaste nytt och alla vill ju höra! Från två-bent till fyr-bent, ingen vill missa det som berättas eller kanske inte borde berättas. Och OM här sägs något som inte skulle ha sagts, så är det i ALLRA största förtrolighet. Jag kan inte tänka mig att det är någon fågel som kommer kvittra i någon annans öra ...!?
Akvarellen är 57x77 cm och målad på Arches 640g, ett handgjort franskt papper. Vanligtvis målar jag på Arches, men då brukar det vara 300 g. I detta fallet använde jag ett grövre ark och det ser man tydligt på bilderna.

onsdag 20 januari 2010

Hett temperament

Eftersom damerna ovan ser ganska så hetlevrade ut, gick jag in på Wikipedia och skrev in temperament och fick detta till svar. Kul men lite spooky!

I likhet med läran om de fyra elementen, delade de gamla grekerna Hippokrates och Galenos in temperamentet i de fyra slagen 
sangviniskt, koleriskt, melankoliskt och flegmatiskt, knutna till varsin kroppsvätska.

  • Det sangviniska temperamentet var livligt, växlande, sorglöst. Ordet kommer av latinets sanguis som betyder blod. 
  • Det koleriska temperamentet var hetsigt, hetlevrat. Ordet kommer av grekiska chole som betyder gul galla. 
  • Det melankoliska temperamentet var mycket känsligt, med långsam och djup reaktion. Ordet kommer av grekiska melano chole som betyder svart galla. 
  • Det flegmatiska temperamentet var trögt, lugnt och sävligt, senfärdigt och föga stark i sina känslorörelser, likgiltigt. Ordet kommer av flegma som betyder slem. 
Jag är nog en blandning av alltihop.

lördag 9 januari 2010

Sagolikt


tisdag 5 januari 2010

Pippi i högklackat


Pippin hittar inte sin plats.
Vi flyttar runt och byter plats,
men jag hoppas snart att den
finner sitt bo på en av våra väggar
i vårt lilla hus.